Skip to main content

Ζώντας στο Αρκάιμ

ΡΩΣΙΑ, 2022, 7’27’’

Σκηνοθεσία: Vyacheslav Alekseenko – Παραγωγή: Alexandra Pigalova

Τι είναι το Αρκάιμ; Ένα αρχαιολογικό μνημείο της Εποχής του Χαλκού, ένα φυσικό καταφύγιο στα Νότια Ουράλια, ένας τόπος γεμάτος θρύλους ή ένας πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο; Το βίντεο κινουμένων σχεδίων θα απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και θα αφηγηθεί την ιστορία της κοιλάδας του Αρκάιμ από την Παλαιοζωική εποχή μέχρι σήμερα.

Ο Gennady Borisovich Zdanovich, ένας θρυλικός αρχαιολόγος, καθηγητής, διδάκτωρ ιστορικών επιστημών, που αποκάλυψε το Αρκάιμ στον κόσμο, μας οδηγεί μέσα από εκατομμύρια χρόνια ανθρώπινης ιστορίας. Μαζί με τον Gennady, ο θεατής θα ανατρέξει στις εποχές και τους πολιτισμούς που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον για χιλιάδες χρόνια στο έδαφος της κοιλάδας του Αρκάιμ.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων  «Ζώντας στο Αρκάιμ» είναι μια ιστορία που αναδεικνύει τη σύνδεση των εποχών. Είναι μια ιστορία για τους ανθρώπους που έζησαν στον τόπο αυτό, πριν από χιλιάδες χρόνια,  λάτρεψαν τους θεούς τους, εργάστηκαν και προσπάθησαν να κατανοήσουν τη θέση τους σε τούτη τη γη. Αυτή είναι η κοσμογονική ιστορία της δημιουργίας – όχι του κόσμου, αλλά της δικής μας, της σημερινής.